Fyllda paprikor

den

fyllda paprikorIngredienser

  • 2 stora paprikor, röd eller gul
  • 4 dl färdigkokt bulgur
  • 3 tomater
  • 1 avokado
  • 1 burk kidneybönor
  • 2 dl klippt, färsk, persilja
  • 1 dl klippt, färsk mynta
  • 2 stjälkar salladslök
  • 1 mango, tärnad

Gör så här

  1. Koka bulgur efter anvisningarna på paketet.
  2. Dela paprikorna i halvor. Ta ur kärnhusen. Lägg i ugnsfast form och värm under ca 4 minuter på 200 grader så att paprikan blir ljummen och något mjuk.
  3. Skölj bönorna noga och låt rinna av. Tärna tomater och mango, gröp ur avokadon, hacka salladslöken, persiljan och myntan. Blanda med bulguren.
  4. Lägg i blandningen i paprikahalvorna. Servera som det är eller till en vegetarisk biff med en kall yoghurtsås.