Denna somriga sallad med räkor för tankarna till Thailand. Smaker av lime, kokosmjölk, chili och nudlar blandar sig till en gastronomisk smakupplevelse. Låt denna matiga sallad bli en favorit till både lunch och middag. Vacker och fräsch!
Tid: 35
4 personer
- 200 g risnudlar
- 300 g skalade räkor
- 100 g strimlade sockerärtor
- 1 strimlad rödlök
- 0,5 skalad, hyvlad gurka
- 250 g halverade cocktailtomater
- 1 knippe delade rädisor
Dressing:
- 400 ml kokosmjölk
- 1 citrongräs
- 1 skivad röd chili
- 2 tsk fisksås
- 0,5 tsk salt
- 1 lime, finrivet skal och saft
Till servering:
- lime
- koriander eventuellt
Gör så här
- Lägg alla ingredienserna till dressingen utom limesaften i en kastrull och låt koka i 10 min. Tillsätt limesaften och ställ att svalna i kylen.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner i kallt vatten.
- Blanda ihop räkor, sockerärtor och rödlök med dressingen.
- Lägg nudlar på ett stort fat och toppa med gurka, tomater, rädisor och räkblandningen.
- Servera med lime och gärna mycket färsk koriander.
För alla? Laktos- och glutenfritt!
Tips
För den som älskar räkor är ett tips att ta mer av dem än vad som framgår av receptet
Recept från Coop