Rostad potatissallad med bacon och kapris

Rostad potatissallad som passar perfekt till grillat kött, fläskytterfilé eller till grillade grönsaker. Lätt och snabbt att göra, sköter sig själv i ugnen medan du fixar resten av måltiden.

Tid: 35 min  Ugn: 225 grader

rostad potatissalladFör 8 personer

  • 2 kg färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  •  2 pkt tärnat bacon (a´120 g)
  • 2 dl kapris
  • 1 msk flingsalt
  • 1-2 tsk nymald svarpeppar

Gör så här

  1. Dela potatisarna i halvor.
  2. Häll olivolja i en långpanna och lägg i potatisen med snittytorna ner.
  3. Lägg på bacon och rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och har fått en vacker färg på snittytorna.
  4. Lägg potatis och bacon i en skål och strö över kapris, flingsalt och peppar

Recept från Coop