Exotisk mathavresallad

den
 

4 PORTIONER
  •  2 dl mathavre
  •  1 krm gurkmeja
  •  1 tsk örtsalt
  •  100 g rödkål
  •  0.5 nätmelon
  •  äpple
  •  apelsin
  •  60 g rucola
  •  3 msk granatäppelkärnor
  •  0.5 dl hackade rostade nötter
DRESSING:
  •  3 msk olivolja
  •  1 tsk örtsalt
  •  4 msk pressad apelsin
  •  2 msk pressad citron
  •  0.5 msk flytande honung
  •  1 tsk torkad oregano
  •  1 krm svartpeppar
  •  1 tsk salt
gör så här
  • Koka mathavren med gurkmeja och örtsalt enligt förpackningens anvisning. Låt svalna.
  • Skölj och strimla rödkålen fint. Skär nätmelon, äpple och apelsin i tärningar. Blanda allt med rucola och fördela på ett stort fat. Strö över granatäppelkärnor och nötter.
  • Vispa ihop dressingen och ringla över salladen. Gott till grönsaksbiffar!