Potatissallad
- 1 kg färskpotatis
- 2 msk olivolja
- 1/2 tsk flingsalt
- 1/2 krm peppar
- 1/2 dl kapris
- 3 schalottenlökar
- 1/2 dl hackad bladpersilja
- 2 msk hackad dragon
Vinägrett
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl rapsolja
- 1 krm salt
- 1/2 krm peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Potatissallad: Skrubba potatisen. Dela den på hälften och lägg på en bakpappersklädd plåt.
- Blanda potatisen med olivolja, flingsalt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen 20 minuter. Strö över kaprisen och ställ in ytterligare 5-10 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
- Skala, dela och finhacka schalottenlöken.
- Vinägrett: Vispa ihop vinäger och senap i en bunke. Tillsätt rapsolja, lite i taget, under fortsatt vispning. Krydda med salt och peppar.
- Blanda den ljumma potatisen, hackad lök, persilja och dragon med vinägretten.
- Lägg upp potatissalladen på ett fat.