Rostad fransk potatissallad med dragon

Potatissallad

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1/2 krm peppar
  • 1/2 dl kapris
  • 3 schalottenlökar
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 2 msk hackad dragon

Vinägrett

  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatissallad: Skrubba potatisen. Dela den på hälften och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  3. Blanda potatisen med olivolja, flingsalt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen 20 minuter. Strö över kaprisen och ställ in ytterligare 5-10 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  4. Skala, dela och finhacka schalottenlöken.
  5. Vinägrett: Vispa ihop vinäger och senap i en bunke. Tillsätt rapsolja, lite i taget, under fortsatt vispning. Krydda med salt och peppar.
  6. Blanda den ljumma potatisen, hackad lök, persilja och dragon med vinägretten.
  7. Lägg upp potatissalladen på ett fat.