- 2 paket bacon (à 140 g) ALTERNATIVT VEG. BACON
- 1 kg tomater (gärna blandade former och färger)
- 250 g frysta sojabönor (tinade)
- 1 msk smör
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
- 1 dl hackade färska örter (t ex timjan, basilika, persilja)
Vinägrette
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 3 msk olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Skölj tomaterna och skär i skivor.
- Vinägrette: Blanda vinäger och senap med olja, salt och peppar.
- Fräs sojabönorna hastigt i smör tills de är varma och har fått lite färg. Krydda med salt och peppar.
- Fördela tomaterna på ett fat. Strö över de varma bönorna. Ringla över senapsdressingen.
- Strö över örterna och smula/bryt över det knaperstekta baconet.