Ljummen bönsallad

 4
  • 2 paket bacon (à 140 g) ALTERNATIVT VEG. BACON
  • 1 kg tomater (gärna blandade former och färger)
  • 250 g frysta sojabönor (tinade)
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl hackade färska örter (t ex timjan, basilika, persilja)

Vinägrette

  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skölj tomaterna och skär i skivor.
  3. Vinägrette: Blanda vinäger och senap med olja, salt och peppar.
  4. Fräs sojabönorna hastigt i smör tills de är varma och har fått lite färg. Krydda med salt och peppar.
  5. Fördela tomaterna på ett fat. Strö över de varma bönorna. Ringla över senapsdressingen.
  6. Strö över örterna och smula/bryt över det knaperstekta baconet.