- 800 g ansad sparris
- 1 dl vodka
- 1,5 dl olivolja
- 1 hg parmesanost i bit
- 50 g pinjenötter
- flingsalt
- vitpeppar från kvarn
RUCOLADRESSING
- 1 dl rapsolja
- 1 dl olivolja
- 1 dl vitvinsvinäger
- 3 msk flytande honung
- 2 msk svensk söt senap
- 2 msk fransk senap
- 50 g rucolasallad
- salt
- malen vitpeppar från kvarn
- färspressad vitlök efter smak
Gör så här
- Pensla sparrisen med vodkan, häll på olivoljan. Låt sparrisen stå och dra cirka 15 minuter.
- Grilla sparrisen på en inte allt för het grill. Krydda den färdiggrillade sparrisen med flingsalt och vitpeppar från kvarn.
- Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en oljad stekpanna. Salta lite på pinjenötterna.
- Rör ihop senap, honung och vitvinsvinäger till en smet. Mixa oljorna med rucolasalladen. rör ned den gröna oljan långsamt, droppvis. Smaka av med salt, vitpeppar från kvarn och pressad vitlök.
- Lägg sparris på tallrik, ringla över rucoladressing. Strö över de rostade pinjenötterna, hyvla över parmesanosten.